dinsdag 12 mei 2015

Opgietkachels voor de heuse saunameester

Daar waar een kachelvermogen van 72kW ruim 10 jaar geleden nog volledig volstond, zijn tegenwoordig opgiet-sauna's voor meer dan 50 a 60 personen tot zelfs over de 100 personen populair. Ook al zijn er genoeg redenen te bedenken om juist niet zo groot te gaan schijnt het tij niet te keren.

Als sauna kachelspecialist moet je daar natuurlijk op voorbereid zijn. Meer dan 72kW vermogen in een Piramide kachelspiraal stoppen heeft vrij weinig zin. De energie wordt bij 72kW eigenlijk al maximaal opgenomen. Op het moment van schrijven ontwikkelen wij dubbele a-symmetrische spiralen met 4 of 6 branders waardoor vermogens ontstaan van 96kW respectievelijk 144kW.

De enorme hoeveelheid Diabase Finse saunastenen staat garant voor een optimaal behoud van warmte bij het plotseling toestromen van een grote groep saunagasten en een fantastische verdamping van vele liters water. De bijna overkill van het dubbele piramidespiraal weet de warmte extreem snel terug te brengen na een flinke hoeveelheid water.

Aangezien de grootste warmtevraag bij een opgiet saunakachel bovenin de saunakachel ligt, wordt de opgiet piramidespiraal nog eens voorzien van een extra lus dikwandig staal. Dit maakt dan ook het verschil met de traditionele Piramide saunakachel.

De eerste opdrachten voor productie zijn binnen. Zodra er wordt geïnstalleerd (zomer 2015) zal ik foto's bijplaatsen.


Note:
Stijlvol Wellness is hoofddeler van de originele Piramide saunakachel en levert aan installateur/saunabouwer en eindgebruiker (de wellness-branche). Advisering en ontwerp wordt verzorgd door WellnessProfs. 


Erik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten