zaterdag 6 september 2014

Metalen in zoutsteen sauna's en ruimten

Comfortabele zoutsteen ruimtes (zoutsteen-sauna's of zoutkamers) winnen terrein. Dat is logisch. Een bezoek in de zilte lucht geeft je energie en doet fantastisch werk voor je bronchiën. Daar hebben wij in dit artikel al aandacht aan geschonken.  

Het bouwen van een goede zoutcabine vraagt aandacht. Het is enorm arbeidsintensief en het zout eet letterlijk alle metalen op. Zeegaande schepen vervangen niet voor niets jaarlijks veel metalen voorwerpen aan boord en besteden niet voor niets veel aandacht aan de bescherming van een stalen romp en dek.

WellnessProfs heeft in opdracht van Stijlvol Wellness onderzoek gedaan naar de beste metalen en de behandeling daarvan, geschikt voor de zoutcabine. WellnessProfs geeft duidelijk aan dat geen metaal zout zal overleven zonder frequent onderhoud. Sommige zaken zijn niet te onderhouden. Gewoon omdat je er niet bij kunt of omdat er geen behandeling mogelijk is. Dan moet er gekeken worden welk metaal het meest duurzaam is en hoe dit verwerkt kan worden in een zoutcabine waarbij het contact met zout zo minimaal als mogelijk is.

Saunakachel
Stijlvol Wellness kan op basis van het onderzoek elektrische saunakachels leveren van een staal dat zo behandeld en beschermd is dat wij durven te zeggen dat deze kachel het lang vol gaat houden mits juist geplaatst. Er is nog een betere, maar die kachel is ruim 3 maal zo kostbaar in aanschaf. Als deze kachel vervolgens 2 maal zo lang mee gaat bent u uiteindelijk nog duurder uit. Wij kijken dus altijd naar prijs en kwaliteit. Ook de mantel van de Piramide sauna-gaskachel is zo te behandelen dat de levensduur in een zoutsteensauna aanmerkelijk wordt verlengd.

Verlichting en stralers
Verlichtingsarmaturen en stralers kunnen wij betaalbaar behandelen zoals ook aluminium masten van zeilschepen behandeld worden.

Geluidsinstallatie
Een zoutcabine is en blijft kostbaar. Dan wil je ook kunnen genieten van een goed stukje muziek in de sauna. In overleg met experts op het gebied van geluid op zeegaande jachten en cruiseschepen heeft wellnessprofs de meest duurzame en betaalbare plafond inbouw set samengesteld die bij de leverancier nog eens een extra coating ontvangt.

Zo ziet u maar. Wij bouwen geen zoutsteen ruimtes maar Wellness-faciliteiten die (blijven) werken!

1 opmerking:

  1. Erg leuk dat je over sauna's schrijft. Ik vind het erg lekker om naar de sauna te gaan en daarom is dit artikel erg interessant. Ga zo door, groetjes Peter

    BeantwoordenVerwijderen